E-kolo

Kolesarjenje je za marsikoga že pred časom postalo nov način prevažanja; še posebej, če živite v mestu in v službo veliko hitreje pridete s kolesom kot avtomobilom. Tudi sicer je vožnja s kolesom veliko bolj priročna, povrhu pa še zdrava. Na delo, pošto, izlet ali kamor koli drugam se lahko odpeljete z različnimi vrstami koles. Ena od možnosti je tudi električno kolo, ki je v zadnjih nekaj letih precej zasenčilo druge vrste.

Predstavljamo vam 5 ključnih razlogov, zakaj morda tudi vi potrebujete e-kolo. Če ste bili do sedaj glede električnega kolesa nekoliko v dvomih, vas bodo spodnja dejstva še dodatno spodbudila k nakupu. Za piko na i pa naj vam za začetek omenimo še specializirano kolesarsko trgovino, kjer lahko kupite kakovostno in cenovno dostopno kolo na elektriko. Bogata izbira e-koles vam je na voljo v Extreme Vital, kjer vam bodo pri izbiri z veseljem svetovali podkovani prodajalci.

1. Za udobnejšo in prijetnejšo vožnjo na delovno mesto

Če se na delo vozite s klasičnim kolesom, na cilj najverjetneje pridete precej preznojeni. Še posebej tedaj, ko se vam mudi in pedala poganjate nekoliko bolj zagnano. In to ponavadi ravno tedaj, kadar je na seznamu kakšen pomemben sestanek, na katerega si ne želite priti preznojeni. To se vam ne bi dogajalo, če bi bili lastnik električnega kolesa.

Električno kolo Specialized Turbo Vado 4.0
Električno kolo Specialized Turbo Vado 4.0 – ExtremeVital.com

E-kolo vam namreč prihrani precej truda. Z njim na poti do službe porabite kar nekaj kalorij, vendar njegove funkcije omogočajo, da vožnja na delo ne postane telesna aktivnost, pri kateri bi se povsem preznojili. Za kaj takšnega je čas v popoldanskem času oziroma ko se vračate domov iz službe.

2. Električno kolo odpira nov kolesarski svet

Če ste se z e-kolesom že kdaj uspeli peljati, lahko potrdite, da gre za čudovito izkušnjo. Z vožnje ste zagotovo prišli dobre volje ter prijetno utrujeni. Če mislite, da vam na električnem kolesu ni potrebno poganjati in da boste kar sami od sebe poleteli, se motite. Uporabnik hitro ugotovi, da je pedala treba sukati in da je na voljo več jakosti.

Električno kolo Giant Explore E+ 2 GTS
Električno kolo Giant Explore E+ 2 GTS – ExtremeVital.com

Z e-kolesom je vožnja ekonomična, rekreativna, športna. Nazivi stopenj se razlikujejo med blagovnimi znamkami. Na začetku vas čakajo prva tri zelo prijetna presenečenja. Prvo presenečenje vas čaka že pri speljevanju, ki je lažje in hitrejše v primerjavi z drugimi vrstami koles. Drugo presenečenje lahko izkusite že na prvem klancu; tretje pa je od vseh najslajše – prekolesarite lahko veliko več kot navadno. Medtem ko bi se z običajnim kolesom domov privlekli izmučeni, si boste z e-kolesom zaželeli še enega kroga vožnje.

3. Električno kolo dobro poskrbi za okolje

Električno kolo dobro poskrbi za uporabnika pa tudi za samo okolje. E-kolo oddaja veliko manj ogljikovega dioksida kot avtomobil. Če bi ljudje namesto avtomobilov za vožnje, krajše od pet kilometrov, uporabljali e-kolesa, bi emisije ogljikovega dioksida lahko zmanjšali za kar polovico.

4. V primerjavi z avtomobili predstavlja varnejšo vožnjo

Ko boste namesto avtomobila pričeli uporabljati električno kolo, boste poskrbeli tudi za precej varnejšo vožnjo. Takšna vrsta vožnje namreč predstavlja veliko manjše tveganje za nesrečo. Hitrost na kolesu na primer še zdaleč ni takšna, kot jo lahko dosežete z avtom.

Električno kolo Scott Aspect eRide 920
Električno kolo Scott Aspect eRide 920 – ExtremeVital.com

Kljub temu pa vam niti e-kolo ne bo nudilo 100 % varne vožnje, če ne boste poskrbeli za ustrezno opremo in obnašanje na cesti. Na glavo ne pozabite nadeti zaščitne čelade. Ne kolesarite pod vplivom alkohola, upoštevajte vsa cestno-prometna pravila.

5. Električno kolo pomaga prihraniti kar nekaj denarja

V večini držav vožnja z e-kolesom na zahteva posebnega dovoljenja, registracije ali zavarovanja. Stroški so v primerjavi z avtomobilom skorajda ničelni. Potrebna je le nekoliko večja začetna investicija, ko boste kupovali kakovostno e-kolo.

Električno kolo vam torej ponuja odlične prednosti. Omenili smo le 5 ključnih. Ko se boste podrobneje zanimali za tovrstno kolo, boste hitro spoznali še preostale. Pomembno pa je tudi, kje boste e-kolo kupili. Kot že omenjeno – svetujemo vam, da preverite ponudbo kolesarske trgovine Extreme Vital, kjer je izbira električnih koles zares izjemno pestra.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja