Ingverjev čaj in zdravilni učinki

Verjetno ste že kdaj v kakšnem pogovoru ali pa morda članku zasledili to in ono o zdravilnih lastnostih ingverja. Ingver je zanimiva začimbna rastlina, ki izhaja iz jugovzhodne Azije. Pripravke iz ingverja ljudje uporabljamo v prehrani in zdravilstvu že od nekdaj.

Iz njega varijo celo zelo priljubljeno brezalkoholno pivo, ki je najbolj priljubljeno v Ameriki in Angliji. Ampak nas tokrat zanimajo zdravilni učinki ingverja in kako nam ingver lahko koristi v skodelici toplega čaja.

1. Krepi imunski sistem

Ingverjev čaj naj bo še zlasti pozimi reden gost na vaši mizi. Ker je njegov okus za nekatere precej trpek, si lahko pomagate z medom, limono in meto. Ingverjev čaj je sijajen, ko je potrebno poskrbeti za imunski sistem, saj vsebuje zelo visoke vrednosti antioksidantov.

2. Čisti dihalne poti

Prav tako je čaj iz ingverja idealen pomočnik v boju s prehladom, ko se ta spravi na vaše dihalne poti. Ingverjev čaj je dober tako v boju proti nastanku prehlada kot tudi takrat, ko se ta že pojavi.

3. Izboljša krvni obtok

Ker ingver vsebuje zares veliko količino vitaminov, mineralov in aminokislin, je kot takšen idealen za izboljšanje cirkulacije krvi. Ingverjev čaj pomaga pri zmanjševanju kardiovaskularnih težav, je izjemen borec proti kopičenju maščob v žilah in kot takšen pomaga pri preprečevanju nastanka srčne kapi.

4. Preprečuje potovalno slabost

Ingver je znan tudi po tem, da zelo blagodejno vpliva na osebe, ki imajo težave s potovalno slabostjo. Pred odhodom na pot z avtom, avtobusom ali letalom torej zaužijte ingverjev čaj.

5. Odpravlja težave s prebavo

Pitje ingverjevega čaja bo poskrbelo tudi za vašo prebavo, ki vam bo zelo hvaležna. Ingver namreč preprečuje napihovanje po jedi in blagodejno vpliva na osebe s pomanjkanjem apetita.

6. Ženske vse lepo o ingverjevem čaju

Veliko pohval si ingverjev čaj prisluži še posebej s strani nežnejšega spola. Ta namreč potrjuje, da si s pitjem ingverjevega čaja uspešno lajša menstrualne bolečine. Prav tako naj bi pomagal topel obkladek z ingverjevim čajem, ki si ga oseba z menstrualnimi krči položi na spodnji del trebuha.

7. Sredstvo za boj proti stresu

Ste slabega razpoloženja, razdražljivi in napeti? Študije in ljudje, ki uživajo ingverjev čaj, poročajo, da jim pitje te tople zdravilne učinkovine blaži simptome stresa in razdražljivosti. Ingver izboljšuje razpoloženje in deluje celo protivnetno ter protibolečinsko. Ker kot takšen pomaga v borbi z glavobolom in drugimi bolečinami, je vsekakor zaveznik v boju proti stresu in slabšemu razpoloženju.

Če še niste pili ingverjevega čaja, boste odslej vsekakor posegli po njem. Pozitivnih učinkov na zdravje in počutje človeka je enostavno preveč, da bi ga lahko kar spregledali.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja