Izdelava spletne strani 2020

Če se sprašujete, kaj je tisto najpomembnejše, ko beseda nanese na izdelavo spletnih strani v letu 2020, povejmo naslednje. Spletna stran naj bo izdelana za uporabnika in z mislijo na uporabniško izkušnjo. Ko govorimo o uporabniški izkušnji, je potrebno omeniti, da je v letu 2020 število uporabnikov, ki na splet vstopajo s pomočjo mobilnih naprav, krepko preseglo 50 %.

Prav nič ne bomo zgrešili, če rečemo, da je ta številka še precej višja, kar zagotovo ne preseneča – glede na to, kako zelo je tehnologija napredovala v zadnjih letih. Dostop do spleta je omogočen praktično vsakomur, ne glede na to, kje se nahaja. Mobilni telefoni so vedno z nami, zato je povsem pričakovano, da so postali najpogostejša točka, s katere dostopamo do svetovnega spleta.

Zakaj je to pomembno?

Predvsem s stališča, da je potrebno to dejstvo upoštevati, ko pričnemo načrtovati svojo novo spletno stran. Izdelava spletnih strani je zahteven postopek, ki nikakor ne sme biti opravljen z levo roko. Pred pričetkom je potrebno dodobra razmisliti o tem, za kakšno spletno stran gre in komu bo namenjena.

Izdelava spletne strani mora biti vedno podrejena končnemu uporabniku in ne samo željam lastnika. Bistvo vsake spletne strani je, da je uporabniku prijazna. V prvi vrsti pa to danes pomeni, da je prilagojena prikazu na mobilnih napravah in da je njeno nalaganje in splošno delovanje hitro ter brez napak.

Prilagojen prikaz spletne strani mobilnim napravam
Spletna stran naj bo izdelana z mislijo na uporabnika na mobilni napravi.

Prav hitrost je eden ključnih dejavnikov, ki odločajo o tem, ali bodo to stran spletni iskalniki (kot je Google) ocenili kot kvalitetno in jo potisnili med tiste prve zadetke, ali pa nekam v temno »klet«, kjer spletne strani ne bo našel nihče. Hitrost nalaganja spletne strani je odvisna od več parametrov, kot so ustrezno optimizirane fotografije, koda strani, kvalitetno gostovanje in podobno.

V kolikor bi potrebovali pomoč okrog izdelave spletne strani in njene optimizacije, vam bodo z veseljem priskočili na pomoč spletni strokovnjaki iz agencije Primoss. Gre za podjetje z bogatimi izkušnjami in mnogimi referencami, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja