Svet podjetništva

Ljudje smo kreativna bitja in obožujemo izzive. Prav to je večkrat razlog, da se ne počutimo najbolje v vlogi zaposlenega na delovnem mestu in hrepenimo po izzivih druge vrste. Želimo si svoje ideje spraviti v svet, uživati v delu in od tega dela tudi živeti. Prvi korak, ki sledi izpolnjevanju teh sanj je vsekakor vstop v svet podjetništva. A kako uspešno začeti podjetniško pot?

Prodorna in unikatna ideja

Če v sebi gojite kakšno zares posebno idejo, ki ima tržni potencial, ali pa skrivate katerega od iskanih talentov in znanj, potem ste na dobri poti. Za pričetek uspešne podjetniške poti vsekakor potrebujete vizijo. Brez te boste le stežka preživeli na zahtevnem in precej zasičenem trgu podjetništva.

Preverite trg, ki se nanaša na storitev ali izdelek, ki ga želite tržiti. Ugotovite, ali je zanj dovolj potenciala, kupcev oziroma uporabnikov. Imejte v mislih kupno moč in preslikajte te podatke v neko celovito zgodbo, kakršno ste si zamislili.

Ustanovitev podjetja in finančna stabilnost

Pozanimajte se o računovodskih storitvah in ob tem pridobite tudi informacijo o tem, katera vrsta podjetja bi bila za vašo dejavnost optimalna. Po vsej verjetnosti se boste odločali med samostojnim podjetništvom (s.p.) in družbo z neomejeno odgovornostjo (d.o.o.). Dober računovodja vam bo znal najbolje svetovati o tem.

Začetek posla
Za začetek uspešne podjetniške poti potrebujete vizijo.

Predvidite stroške ustanovitve podjetja, zaposlitve, izdelave spletne strani ali trgovine, nabavo materiala in drugo. Naj vas ne zavedejo sanje in morebitne obljube. Uspešna podjetniška pot bo v največji meri odvisna od tega, kako jo boste pričeli.

Če boste svoje delo opravljali z veseljem, bo že to porok za polovico uspeha. Spomnite se, da ste na pot podjetništva stopili zato, ker verjamete v svojo idejo. Delajte zagnano in ne obupajte pri prvi oviri. Ovire so tam zato, da jih premagate in se ob tem naučite nekaj novega. Vse te izkušnje boste kasneje izrabili sebi v prid.

Pokažite svojo energijo in zagnanost

Za uspešno podjetniško pot boste okrog sebe potrebovali tudi prave ljudi. Ljudi z različnimi znanji, ki jih sami morda ne premorete, a so ključna za vaš poslovni uspeh. Morda imate idejo za milijon dolarjev, niste pa vešči oglaševanja. Če ne znate sami postaviti spletne strani, boste potrebovali strokovnjaka tudi s tega področja. Tukaj sta še spletna optimizacija in logistika.

Vedno glejte, da boste sodelovali s pozitivno naravnanimi ljudmi. Z ljudmi, ki jih boste s svojo energijo prepričali, da ste pravi partner za sodelovanje. Zavežite se kvaliteti in poštenemu delovanju. Le na ta način boste lahko v vsakem trenutku brez sramu in samozavestno pogledali v oči poslovnim partnerjem ali strankam ter zaključili posel. Zapomnite si, samozavest prodaja. Samozavesten pa je lahko le nekdo, ki verjame, zna in ve, da prodaja nekaj kvalitetnega.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja