Božično-novoletni prazniki

Vsi tisti, ki najlepše praznike v letu, božično-novoletne seveda, radi praznujete kje drugje kot doma, se verjetno že sprašujete, kam jo mahniti tokrat. Redno so na »sporedu« praznovanja s prijatelji kje v centru katerega od večjih mest ali denimo pri nekomu doma. Možnosti je še precej več, mi pa vam bomo namignili na nekaj opcij, na katere morda še niste pomislili.

Načrtovanje praznikov se vedno prične v okvirih finančnih sredstev, ki so na voljo. Pa recimo tokrat, da bomo vrgli oko na nekaj bolj cenovno dostopnih in tudi nekaj tistih, zaradi katerih je potrebno (in vredno) seči nekoliko globlje v žep.

K sosedom v Salzburg

Praznovanje pri naših severnih sosedih je postalo v zadnjih letih precej priljubljeno. Ni daleč niti predrago, a zelo lepo. K počutju verjetno precej vpliva zavedanje, da nisi doma, okolje je novo, potem pa še ves tisti romantičen pridih, ki ga vsako leto tako dobro poustvarijo.

Salzburg je že sam po sebi očarljiv, v prednovoletnem vzdušju pa naravnost zažari in premami z nešteto stojnicami in vonjem po kuhanem vinu.

K sosedom v Zagreb

Še ena destinacija, ki nikakor ni predaleč, a se izkaže za prav prijeten »pobeg« od doma za božično-novoletne praznike. Bližina, dokaj ugodne cene, poznavanje jezika, lepo okrašen center mesta in ogled znamenitosti so vsekakor točke, ki pritegnejo. Precej Slovencev rado obišče Zagreb tudi zaradi koncertov skupin, ki so prav tako priljubljene pri nas.

Malce dlje, a še vedno precej domače – Beograd

V zadnjih letih zelo priljubljena destinacija Slovencev, ki se v nekoč glavno mesto skupne države podajo zaradi dobre zabave, sproščenih prebivalcev in kulinarike. Veliko mesto ponuja kar nekaj točk za oglede, kot so Hiša cvetja s Titovim grobom, Dedinje, Marakana, splavi in še in še.

Lahko denimo zaplujete z ladjico po Savi ali Donavi. Zelo živahno je tudi v nočnih urah, ko se diskoteke in bari napolnijo z zabave željnimi ljudmi. Mimo odlične hrane in specialitet z žara pač ne boste mogli. Konec koncev pa gre tudi za izlet, ki je cenovno precej ugoden za vaš žep.

Zakaj pa ne nekam na toplo?

Seveda obstajajo tudi destinacije, kjer lahko božično-novoletne praznike preživite kar v kopalkah kje ob morju. Filipini so zagotovo odlična destinacija, če si želite praznike preživeti pod soncem in s kakšnim koktajlom na plaži. S koncem decembra se nekako konča tudi deževno obdobje, zato ta destinacija privabi precej turistov v predprazničnem obdobju.

Če sanjate o plaži z mivko, zelenih palmah in kakšnih tridesetih stopinjah nad ničlo za novo leto, potem je za vas odlična destinacija tudi Bali. Vsekakor ne moremo nič slabega dejati niti o Tajski, ki ponuja vse, kar si človek lahko zaželi doma pri topli peči.

Za vse tiste, ki pa bi radi na toplo, a ostali pod okriljem Evrope, so tu Tenerifi. Sicer se pozimi vseeno nekoliko ohladijo, a so temperature še vedno prijetne. Če premorete nekaj več poguma, zlahka skočite tudi v morje.

Comments are closed.