Segrevanje sanitarne vode z bojlerjem

Verjetno vam je precej hudo ob pogledu na račun za elektriko in se dobro zavedate, da bi se dalo kaj ukreniti in na tem področju prihraniti. Imate prav! Za ogrevanje vode na ta način namreč porabite precej elektrike. Lahko bi rekli, da preveč. Če se sprašujete, kako prihraniti na račun ogrevanja sanitarne vode, berite naprej.

Znano je dejstvo, da bojler porabi toliko elektrike, kot je v obliki toplotne energije odda naprej. Precej slabo, bi dejali tisti, ki so že spoznali moč in prihranek uporabe toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode. Če ste doslej menili, da toplotne črpalke sodijo zgolj v hiše in novogradnje, pomislite še enkrat.

S toplotno črpalko do 60 % prihrankov!

Kako je to mogoče? Toplotne črpalke za sanitarno vodo, kot je denimo Orca, delujejo na principu zrak-voda, kar pomeni, da za razliko v temperaturi in segrevanje poskrbijo s pomočjo okoliškega zraka, vode in nekaj malega električne energije.

Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode

Na ta način so precej učinkovitejše kot klasični bojlerji in seveda tudi cenejše s stroškovnega vidika. In ne le, da segrevajo sanitarno vodo; če želimo lahko tudi ohlajajo drugi prostor. Zakaj bi si tega želeli? Morda imate v sosednjem prostoru shrambo, kjer imate shranjeno svojo ozimnico.

Kakšno toplotno črpalko kupiti?

Pri tem vprašanju gre za podobno vprašanje kot pred nakupom bojlerja. Seveda je pomembno vedeti, koliko vode želite segrevati, kako veliko je vaše gospodinjstvo in koliko vode porabi. Pri tem vam bo v veliko pomoč strokovni svetovalec na prodajnem mestu, ki vam bo glede na te podatke svetoval najbolj optimalen nakup.

Ker lahko toplotno črpalko te vrste vgradite v praktično katerikoli prostor, je jasno, da gre za dokaj enostavno vgradnjo, prav tako pa je zelo enostavno tudi njeno upravljanje. Ali ste vedeli, da imajo določeni modeli toplotnih črpalk že vgrajen bojler?

Ste ravnokar kupili nov bojler in ga ne bi radi zavrgli? Ni problema, omislite si toplotno črpalko za že obstoječi bojler in kljub temu prihranite!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja